Duzedrawse

21.10.2013 - 14.07.2022
Picture
© Van Uytert
  • Duzedrawse "Duke"
  • Oldenburg, ori
  • s. 21.10.2013, 25-vuotias
  • Musta, 177 cm
  • VH14-013-0032
  • Omistanut VRL-10531
  • Kasvattanut Karl Leberl (GE)
  • Kouluhevonen (GP / vaikea yhdistetty)
  • Champion
  • VSN Champion
  • Kantakirjattu I-palkinnolla
  • I-palkinto KRJ laatuarvostelusta
  • I-palkinto VVJ laatuarvostelusta
  • Näyttelytulokset:
    ♕ 15/09/2018 VSN Auric Dressage - LKV1, SW1
    ♕ 16/04/2016 VSN Alondra - LKV1, SW1
    ♕ 10/04/2016 NJ Oldfinion Dressage - LKV2, irtoSERT
    ♕ 05/04/2016 NJ Oldfinion Dressage - LKV1, MVA-sert
    ♕ 10/03/2016 NJ Oldfinion Dressage - LKV2, irtoSERT
    ♕ 23/02/2016 VSN Alondra - LKV1, SW3
    ♕ 22/09/2015 VSN Adina - LKV2, RCH
    ♕ 24/06/2015 VSN Oldfinion Dressage - LKV2, RCH
    ♕ 19/11/2014 VSN Suprant - LKV2, RCH
    ♕ 18/11/2014 VSN Suprant - LKV1, SW3

Duzedrawsen ulkomuoto hivelee silmiä ja oria voisi tuijotella päivät läpeensä, mutta ikävä kyllä lähes virheetön rakenne ei ole siirtynyt orin luonteeseen. Ei orin kanssa mikään mahdottomuus ole työskennellä, mutta sen kunnioitus täytyy ansaita, sitä ei voi viedä vieraiden hevosten lähelle ilman kovaa machoilua ja sen on muutenkin niin piirun tarkka omasta henkilökohtaisesta tilastaan, eikä esimerkiksi mielellään laske omaan karsinaansa tuiki tuntemattomia tulijoita. Ori valikoi kaverinsa tarkasti, ja tulee toimeen vain harvojen ja valittujen kanssa, mutta myös varsasta asti Duken kanssa tekemisissä olleiden ihmisten härnäämisestä tämä nauttii kovasti kuin saaden siitä isompaakin mielihyvää. Mikään umpihullu hevonen ei kuitenkaan ole kyseessä, eikä tämä ole kertaakaan kenenkään päälle yrittänyt tosissaan käydä. Dukella on vain räiskyvä persoona, johon täytyy tottua, ennen kuin siitä oppii pitämään.

Sukunsa puolesta Duke soveltuu sekä ratsuksi että vaunujen eteen, eikä sen käytös eroa juuri lainkaan riippumatta siitä, kummalla tavalla sitä liikutetaan. Peruspiirteittäin ori on vaativa hevonen ratsastaa ja ajaa, joka vaatii paljon myös ihmisiltä toimiakseen kunnolla. Erityistä tarkkuutta kannattaa kiinnittää ohjasotteisiin, sillä vaikka ori sillä sekunnilla liikkuisikin hyvin, suuttuu se salamannopeasti liian kovasta tuntumasta suuhun. Duken haastavuudessa on myös hyvät puolensa, sillä toisaalta tämä tiputtaa itsestään liikoja luulevat ratsastajat takaisin maanpinnalle, eli ratsastaja voi syystäkin olla itseensä tyytyväinen saadessaan orin liikkumaan halutulla tavalla. Paljon on siis kiinni aivan muista sekoista kuin hevosesta itsestään, ja oikeissa käsissä orissa ei ole moitteen sijaa.

Duzedrawsen päälaji on kouluratsastus, jossa ori on parhaimmillaan lähes täydellisiä suorituksia esittävä hevonen, joka vastaa kuuliaisesti ratsastajan jokaiseen apuun. Ratsastajan täytyy kuitenkin hallita kehonsa hyvin, sillä ori ei liiemmin nauti, jos sen selässä heilutaan koko ajan edestakaisin ilman mitään pätevää syytä. Duke kyllästy myös herkästi jatkuviin toistoihin, jos niitä joudutaan tekemään nimenomaa ratsastajan virheiden takia. Ori myös vetkuttelee usein alkulämmittelyissä, eikä liiku aina kovin hyvässä ryhdissä ja takapäällä hyvin työskennellen, ellei ratsastaja uskalla vaatia siltä parempaa suoritusta.

Valjakkoajossa Duke on yltänyt aina vaikealle tasolle asti, mutta haastavimmalla tasolla sen suoritukset eivät aina ole yhtä perusvarmoja kuin vaativalla tasolla. Kouluosuudet ori suorittaa vaikka silmät ummessa ja väärin päin, eikä suoritukset usein kaadukaan niihin, vaan tarkkuusajoihin, joissa orilla on suurin riski kuumua ja käydä kierroksilla. Ensimmäisen epäonnistumisen jälkeen Duke yrittää korjata tilanteen vauhtia lisäämällä, mutta ohjastajan tulisi tehdä päinvastoin ja rauhoitella hevosta hidastamalla tahtia. Kestävyysajossa ei pitäisi olla vaikeuksia, kunhan hevosen ei annan kuluttaa itseään loppuun heti ensimmäisellä suoralla. Nykyään Duzedrawse on saanut hieman rutiinia myös valjakkohommiin kouluratsastuksen lisäksi, joten sen meno näyttää jo varsin hyvin ja suoritukset ovat tasaisen varmoja. Valjakon koko vaikuttaa kuitenkin yhä orin suoritukseen, ja se toimiikin paremmin yksilönä - toisin sanottuna ori ei ole joukkuepelaaja.


i. Daquiri
old, m, 178cm, evm
ii. Doulton
old, trn, 178cm, evm
iii. Darius
old, trn, 179cm, evm
iie. Piticelle
old, trt, 167cm, evm
ie. Cadence
old, m, 166cm, evm
iei. Festus
old, mrn, 169cm, evm
iee. Castaway
old, m, 165cm, evm
e. Jamocha
old, prn, 165cm, evm
ei. Request
old, tprn, 167cm, evm
eii. Rembrant
old, trn, 168cm, evm
eie. Vivace
old, prn, 165cm, evm
ee. Joyride
old, prn, 164cm, evm
eei. Paydro
old, tprt, 167cm, evm
eee. Juniper
old, rn, 163cm, evm
OLD o. Oldfinion Darius (s. 12.09.2015), tammasta Adrianne
OLD o. Donatello von Lark (s. 22.06.2015), tammasta Samorn Zaire
FWB t. Shadow's Fortes Fortuna (s. 10.06.2015), tammasta Creepy Candy Coating
OLD t. Oldfinion Daviwse (s. 31.03.2015), tammasta Rebelle
MECKL t. Freesia Prime (s. 01.03.2015), tammasta Frieda
FWB t. Hazienda Prime (s. 25.01.2015), tammasta Havane
OLD o. Deacon Prime (s. 21.10.2014), tammasta Pierdinette

i. Daquiri on musta oldenburginhevosori, jonka säkäkorkeus on huimat 178 senttimetriä. Ori on tehnyt mittavan uran kouluhevosena kisaten lajia vaativalla tasolla, ja tämän parhain saavutus on edustuspaikka Saksan maajoukkueessa, jonka Daquiri saavutti sijoituttuaan lähes 50 kertaa kansallisissa kisoissa kärkiviisikkoon hyvällä sijoitusprosentilla. Ori on luonteeltaan hieman hankala käsitellä, eikä tätä voi luovuttaa muihin kuin osaaviin käsiin. Näyttävien liikkeittensä lisäksi orimaisesta ja kipakasta luonteestaan tunnettu Daquiri ei tule juurikaan toimeen muiden hevosten kanssa, ja etenkin muut orit saavat helposti tämän vihat niskoilleen. Sekunnissa nollasta sataan kiihtyvästä luonteestaan huolimatta ori on ollut varsin kysytty jalostusori, ja tällä onkin lähemmäs 20 jälkeläistä, joista suurin osa on etenkin rakenteellisesti palkittuja.

ii. Tummanruunikko Doulton on kouluratsastukseen painottunut, 178 senttimetriä korkea oldenburg-ori, jonka bravuurina ja etulyöntiasemana on hyväryhtiset ja -liikkeiset askeleet, joista etenkin laukka on oikeaoppista ja elastista. Kauniiden liikkeiden lisäksi oria ei ole pilattu huonolla rakenteellakaan, vaan tämä sopusuhtainen hevonen on pärjännyt myös näyttelyissä halliten paikallisten näyttelyiden kärkipäitä ylivoimaisesti viimeiset pari vuotta. Kantakirjaan toisella palkinnolla hyväksytty Doulton on kilpaillut pääasiassa Prix St Georges -luokkia, mutta tällä on alla myös parit intermediate-kisat, joissa menestys on ollut vaihtelevaa. Luonteeltaan ori on hieman herkkänahkainen, ja tämä saattaakin etenkin ratsastaessa suuttua herkästi esimerkiksi epäselvistä avuista. Vaikka hyvätapainen luonne puuttuukin, ei se ole vähentänyt Doultonin jalostuskysyntää - orilta löytyy tällä hetkellä 17 jälkeläistä ja lisää on tulossa.

ie. 166 senttimetriä korkea oldenburg-tamma Cadence ei ole juurikaan kisakenttiä ehtinyt kiertämään, sillä tamma on toimittanut lähinnä siitostamman virkaa. Parit kotipaikkakunnalla järjestetyt kisat tamma on kuitenkin päässyt kokemaan, ja kotitiluksilla tämän kanssa on taivuttu aina intermediate-tason liikkeisiin asti. Cadence on varsonut tähän päivään mennessä 12 varsaa, ja tamman jälkeläiset ovat olleet kysyttjä etenkin niiden korrektin rakenteen ja näyttävien liikkeiden ansiosta. Myös tamman tasavarma ja helppo luonne on tehnyt siitä halutumman jalostushevosen, sillä tämä väritykseltään musta hevonen tulee hyvin toimeen oikeastaan kaikkien kanssa, kunhan vain saa osakseen hellävaraista kohtelua. Liian kovakouraisista otteista tamma suuttuu herkästi.

e. Jamocha on kuvankaunis punaruunikko oldenburg-tamma, jonka säkäkorkeus on tasan 165 senttimetriä. Tämä upeilla ja isoilla merkeillä varustettu tamma on luonteeltaan täysi kymppi, ja tämän kanssa onkin mukava työskennellä tilanteesta riippumatta. Uudet tilanteet tosin jännittävät Jamochaa hieman, mutta tuttujen ja turvallisten ihmisten ja hevosten läsnäolo rauhoittavat myös tätä, eikä aiempaa hermostuneisuutta huomaa kohta enää ollenkaan. Parhaimmillaan tamma taipuu GP-tason liikkeisiin, mutta kisakalenteri on kuitenkin täytetty pääasiassa intermediate-tason kilpailuilla. Jamocha on ennen kilpailu-uraa varsonut yhden jälkeläisen, ja nyt kun kisaura alkaa olla loppuvaiheissa, on suunnitelmissa ollut varsottaa tamma ainakin kertaalleen.

ei. Request oli tummanpunaruunikko oldenburginhevonen, jonka säkäkorkeus oli tarkalleen 167 senttiä. Ori kilpaili pitkään kansallisella tasolla kouluratsastusta pääasiassa Saksassa, ja lukuisat palkintosijat sisälsivät myös useita ykkössijoja. Request lopetettiin 24-vuotiaana alkaneiden vanhuudenvaivojen takia, mutta sitä ennen ori toimi täyspäiväisenä jalostusorina kilpailu-uran päätyttyä. Ori oli luonteeltaan rauhallinen ja yhteistyökykyinen hevonen, joka nautti saamastaan huomiosta. Muiden orien kanssa tämä tuli toimeen vaihtelevasti, mutta usein miten varsinaisilta oritappeluilta säästyttiin. Helpohkon luonteensa ansiosta Request olikin melko haluttu jalostushevonen, ja tämä jätti jälkeensä 12 hyvätapaista ja -liikkeistä oldenburg-varsaa.

ee. Joyride on punaruunikko oldenburg-tamma, jonka hyvin alkanut kilpailu-ura jouduttiin keskeyttämään pahaksi äityneen jalkavaivan vuoksi. 164 senttiä korkea tamma oli loukannut vasemman takajalkansa laitumella muiden hevosten kanssa riehuessa, eikä se parantunut pitkästä sairaslomasta ja hyvästä hoidosta huolimatta koskaan entiselleen. Ystävällinen ja energinen tamma toimii yhä hyvin kevyellä liikutuksella, mutta vaativiin koululiikkeisiin tämä ei enää saa irti vaadittua voimaa takakropastaan. Joyride onkin toiminut viime ajat lähinnä harrasteratsuna, ja säyseän luonteensa takia tätä on käytetty myös nuorten ratsastajalupausten hiomiseen helpoissa treeneissä. Tamma on varsonut kolme jälkeläistä, jotka ovat jatkaneet emänsä kesken jäänyttä kisauraa.


KRJ kouluratsastus (sijoituksia 41 kpl)
VVJ valjakkoajo (sijoituksia 45 kpl)
17.07.2014 (Kutsu), 8. Grand Prix, 3/50
15.07.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 3/40
10.07.2014 (Kutsu), 8. Grand Prix, 7/50
08.07.2014 (Kutsu), 8. Grand Prix, 6/50
27.06.2014 (Kutsu), 6. Grand Prix, 1/30
12.06.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 6/40
09.06.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 3/40
07.06.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 4/40
07.06.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 6/40
06.06.2014 (Kutsu), 7. Intermediate II, 7/50
05.06.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 2/40
05.06.2014 (Kutsu), 9. Grand Prix, 6/40
05.06.2014 (Kutsu), 7. Intermediate II, 4/50
30.05.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 4/60
29.05.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 2/40
29.05.2014 (Kutsu), 6. Grand Prix, 3/40
28.05.2014 (Kutsu), 8. Grand Prix, 1/40
28.05.2014 (Kutsu), 9. Grand Prix, 3/30
27.05.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 2/40
26.05.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 4/40
26.05.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 1/40
24.05.2014 (Kutsu), 6. Grand Prix, 3/40
24.05.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 5/40
22.05.2014 (Kutsu), 6. Grand Prix, 2/40
21.05.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 1/40
21.05.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 5/40
20.05.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 3/40
15.05.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 4/30
14.05.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 3/30
14.05.2014 (Kutsu), 9. Grand Prix, 5/30
09.05.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 4/30
09.05.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 2/30
06.05.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 1/30
06.05.2014 (Kutsu), 3. Intermediate II, 3/30
04.05.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 5/30
02.05.2014 (Kutsu), 4. Grand Prix, 5/30
18.04.2014 (Kutsu), 8. Intermediate II, 7/100
16.04.2014 (Kutsu), 3. Grand Prix, 5/30
08.04.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 4/30
04.04.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 5/30
31.03.2014 (Kutsu), 5. Grand Prix, 4/30

21.06.2015 (Kutsu), 4. vaikea yhdistetty, 2/8 (y)
20.06.2015 (Kutsu), 4. vaikea yhdistetty, 2/8 (y)
18.06.2015 (Kutsu), 4. vaikea yhdistetty, 1/8 (y)
21.04.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/39 (y)
19.04.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/12 (y)
14.04.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/12 (y)
10.04.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 4/22 (y)
04.04.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/22 (y)
03.04.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/22 (y)
02.04.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/22 (y)
27.03.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/25 (y)
23.03.2015 (Kutsu), 5. vaikea yhdistetty, 1/24 (y)
21.03.2015 (Kutsu), 5. vaikea yhdistetty, 1/24 (y)
22.01.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 3/27 (y)
20.01.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 5/27 (y)
17.01.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 5/27 (y)
16.01.2015 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 3/27 (y)
28.11.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/17 (y)
28.08.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/16 (y)
23.08.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/16 (y)
21.08.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/16 (y)
05.07.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/10 (y)
29.06.2014 (Kutsu), 4. vaikea yhdistetty, 3/11 (y)
27.06.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/19 (y)
26.06.2014 (Kutsu), 4. vaikea yhdistetty, 3/11 (y)
25.06.2014 (Kutsu), 4. vaikea yhdistetty, 3/11 (y)
16.06.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/23 (y)
16.06.2014 (Kutsu), 5. vaikea yhdistetty, 1/18 (y)
14.06.2014 (Kutsu), 5. vaikea yhdistetty, 1/18 (y)
09.06.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 6/37 (y)
02.06.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/17 (y)
30.05.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 3/17 (y)
30.05.2014 (Kutsu), 3. vaativa yhdistetty, 5/29 (y)
29.05.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 3/12 (y)
27.05.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 3/18 (y)
26.05.2014 (Kutsu), 3. vaativa yhdistetty, 2/29 (y)
23.05.2014 (Kutsu), 3. vaativa yhdistetty, 4/29 (y)
05.05.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/17 (y)
02.05.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 3/17 (y)
01.05.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/17 (y)
29.04.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 1/17 (y)
20.04.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/30 (y)
07.04.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 2/40 (y)
06.04.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 6/40 (y)
02.04.2014 (Kutsu), 3. vaikea yhdistetty, 4/40 (y)


10.03.2015 - Kouluvalmennus, valmentajana merikissa
Aloitimme Duken ja Pierren kouluvalmennuksen heti täysillä, paljon voltteja, lisäyksiä, siirtymisiä, kaarevia uria. Tehtävää toisensa perään ja kaksi päällekkäin, niin paljon tehtävää ettei ratsukko saisi hetkeäkään löysäillä. Duke hieman kamppaili ratsastajan apuja vastaan ja Pierre saikin tämän takia tehdä kaksinkertaisen työn selässä jotta sai oriin kulkemaan haluamallaan tavalla. Passage sujui hyvin, mutta piaffe tuotti vähän ongelmia. Ori otti askelia hieman taaksepäin piaffessa ja taisteli kokoajan apuja vastaan. Useamman kerran jälkeen saimme kuitenkin piaffenkin sujumaan kiitettävästi. Välissä otimme myös laukanvaihtoja sekä piruetteja, jotka sujuivat hyvin. Ori kulki oikein päin koko valmennuksen ajan, mutta ratsukon yhteistyötä pitäisi kehittää hiukan tai sitten orilla oli vain todella huono päivä.

09.03.2015 - Valjakkovalmennus, valmentajana merikissa
Pitkästä aikaa pääsin valmentamaan valjakkoajoa, jota odotin hieman jännittyneenä. Valmennettavan oli hieman hankalamman oloinen ori, Duke-nimeltään. Ori porskui eikä meinannut ottaa ohjastajan ääniapuja kuuleviin korviinsa lainkaan. Ohjastajan hieman kovisteltuaan oriille Duke alkoi kuuntelemaan tätä paremmin ja tämän jälkeen valjakko näytti oikein mallikkaalta. Otimme kaikki askellajit kumpaankin suuntaan sekä paljon kaarevia uria. Kannoin maneesiin myös pari kartiota jota valjakon piti pujotella eri askellajeissa. Aluksi Duke ei ollut välittävinään kartioista, mutta ohjastaja pysyi päättäväisenä ja sai oriin tottelemaan. Orilta nousi askellajit hienosti, mutta jarruja ei meinannut aina löytyä. Lopuksi rakensin vielä maapuomeista erilaisia kujia, joista valjakon piti peruuttaa läpi. Homma oli kuitenkin kyseiselle parille lastenleikkiä.

15.02.2015 - Tänään Dukella oli hurjan tärkeä päivä edessään, sillä aiemmin Virtuaalisten Show-Näyttelyiden eli VSN:n alaisista näyttelyistä hankittujen näyttelypalkintojen turvin ori ilmoitettiin vuoden 2015 helmikuun kantakirjaustilaisuuteen. Tämän kuun tilaisuuteen osallistui lähes 80 hevosta, joiden joukossa oli paljon etenkin puoliverisiä sekä friisiläisiä. Duzedrawsen lisäksi tilaisuudessa oli neljä muuta oldenburginhevosta, joista puolet oli oreja ja toinen puolisko tammoja. Päivä sujui kuin siivillä ja Duke ei malttanut pysyä housuissaan hevospaljouden keskellä. Mitään peruuttamatonta se ei kuitenkaan tehnyt, vaan lähinnä tanssahteli paikoillaan ja hirnui kovaäänisesti kaikille ohikulkeville. Itse arvostelukehässä se sai kehuja hyvistä liikkeistään sekä sopusuhtaisesta rakenteestaan. Orin sähäkkä luonne miinusti hieman pisteitä, mutta kaiken kaikkiaan tuomarit olivat silmin nähden tyytyväisiä tämän kuun oldenburgien tasoon: kaikki neljä muuta oldenburgia kantakirjattiin kakkospalkinnolla, ja Duzedrawse hienosti ykkösellä! Ykköspalkinto oli saavutettu tosin just eikä melkein, sillä vain pisteen verran kehnompi tulos olisi tiputtanut palkinnon pykälää huonommaksi. Tuomarit olivat melko yksimielisiä pisteitä jakaessaan, ja ori saikin pisterivin 21-19-20-20. Orista tuli myös kertaheitolla ensimmäinen koskaan omistamani ykköspalkinnolle kantakirjattu hevonen, minkä takia voin taas hyvillä mielin antaa orin satunnaiset kenkkuilut ja kiukunpuuskat anteeksi. Ensimmäiset palkinnot eivät tässä tilaisuudessa olleet mitään harvinaista herkkua, sillä niitä ansaittiin tänään yhteensä kymmenen kappaletta. Palkitut hevoset olivat pääasiassa puoliverioreja, mutta myös muita rotuja ylsi tilaisuuden parhaimmistoon. Joukossa oli myös kaksi tammaa, ja kuukauden parhaimman tuloksen sai upea ruunikonkirjava irlannincob-ori 85 pisteellä.

15.11.2013 - Sormeni oikein syyhysivät tehdessäni ostotarjousta Saksassa myynnissä olevasta vuosikkaasta oldenburginhevosesta. Orin kasvattaja Karl Leberl oli alun pitäen aikonut pitää tämän huippusuvusta tulevan tulevaisuudenlupauksen itsellään uutena kisahevosena, mutta rajallisen aikansa takia hän uskoi, ettei hevonen saisi hänen luonaan riittävästi huomiota. Monet olivatkin kuin puulla päähän lyötyjä, kun Duzedrawsin myynti-ilmoitus ilmestyi kasvattajan sivuille. Oria haviteltiin joka puolelle, sillä hevosella olisi varmasti kaikki ovet avoinna tulevaisuudessa. Kaukaisimmat tarjoukset tulivat Australiasta ja Yhdysvalloista Kaliforniasta, mutta muiden lähes ohittamattomista tarjouksista huolimatta tämä tummanpuhuva ori lastattiin lopulta lentokoneeseen ja kiidätettiin pohjoiseen Suomeen. Sukulaisuussuhteilla oli pienenpieni vaikutus onnistuneisiin hevoskauppoihin, sillä setäni oli jo lähemmäs parinkymmenen vuoden ajan toiminut Karl Leberlin leivissä nuorten hevosten kouluttajana. Setäni oli hieman mainostanut talliani, ja kasvattaja mieltyi ajatukseen, että hieno kasvatti menisi tuttuihin käsiin ja sen elämää pystyisi seuraamaan varsin tiiviisti oman työntekijän välityksellä. Duzedrawsen ostoon vaikutti eritoten orin erittäin potentiaalinen suku, joka oli kuitenkin vielä varsin tuntematon. Orista tulisi varmasti oiva jalostushevonen päästessään ensin alkuun kisaurallaan. Dukeksi kutsutun pikkumiehen vanhemmat ovat myös ulkonäöllisesti hyvännäköisiä hevosia, jotka ovat saaneet meriittejä hyvistä rakenteistaan. Orilla itselläänkin on siis hyvä sauma menestyä myös näyttelypuolella, mutta vielä emme mene asioiden edellä, vaan annamme nuoren orin kasvaa rauhassa ja totutella täysin uuteen kotiinsa. Ainakin ensimmäisenä päivänä Duzedrawse ei vaikuttanut ujostelevan yhtään, vaan päinvastoin oli heti tutkimassa innokkaasti uusia paikkoja. Uskalsipa tämä jopa uhitella itseään vanhemmille ja isommille oreille, mitä se ei toivottavasti vanhempana enää harrasta.



Virtuaalihevonen | A sim-game horse
Powered by Create your own unique website with customizable templates.